top of page
Søk

6 Hårpleie-tips i Hverdagen Du Ikke Vil Gå Glipp AvSelv vi i bransjen får våre aha-opplevelser iblant når vi innser gamle rutiner har sneket seg inn i hverdagen igjen. Selv får jeg min oppfriskende aha-opplevelse hver vår, når jeg bytter tilbake fra det lune, gode bomullsputetrekket jeg har brukt hele vinteren, til det iskalde, fantastiske silkeputetrekket mitt. Disse har jeg nå 8 stk av, og gitt i gave til sikkert alle jeg kjenner. Jeg vet jeg burde beholde silken året rundt, for å beskytte mitt eget ansikt og hår, men GUD så kaldt det blir på vinteren. Ja, jeg er heller ikke blant de som åpner soveromsvinduet mitt når det er under 10 grader ute. Dermed har jeg flere tips her for å passe på - og ivareta håret - på en enklest mulig måte i hverdagen.

Tips 1
Som med silkeputetrekk! Friksjon når du sover gjør at håret brekker fortere.

Tips 2
Håret bør ikke være løst når du sover! Sover du på magen? Sett håret i en løs, lav hestehale eller kav flette. Sover du på ryggen? Sett håret i en løs, høy hestehale og legg den bak deg over hodet. Sover du på siden? Lag en sideflette på den motsatte siden av den du sover på.

Bonustips! Bruk en oversized silkescrunchie.

Tips 3
Flette, flette, flette! Ikke bare er fletter nydelige, men de sparer også håret for mye slitasje. En nydelig stylet flette kan holde seg fin i mange dager på rad!

Bonus-flettetips! Fordel noen dråper olje i håret før du fletter det, så får håret dyp næring og nydelig glans. En flette vil også beskytte mot solskader og forurensning, og hindre splittede tupper.

Tips 4
Prøv å unngå hard børsting. Start heller i tuppene og jobb deg oppover. Bruk gjerne en wet brush, eller kam med grove tagger for minst mulig skade.

Tips 5
Prøv å kunne ut stramme hårstrikker som går fire, eller mer enn fem ganger rundt. De knekker håret - ofte i øyelengde!

Tips 6
Hår brenner seg på 223°. Temperaturer over dette vil smelte hårstrået og skaper frizz, tørt og skjørt hår! Bruk varmebeskyttende spray, og hold temperaturen lav.

Aller siste tips for i dag:
Ikke rist-tørk håret med et grovt håndkle etter du har dusjet! Et håndkle skaper mye friksjon og vil gjøres at håret brekker. Bruk enten microfiberhåndkle, eller en bomullsskjorte. Og for all del, klem ut vannet, ikke gni!
1 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page